Sprengte småpoteter med parmesan

Disse potetene er et nydelig tilbehør til de fleste kjøtt og fiskeretter. Herlige sprengte poteter med parmesan og timian. Ja, jeg kaller de sprengte poteter. Det er fordi at etter de er nesten ferdig kokt. Presser jeg de med en gaffel. Da sprenger de. Og jeg syns det er et litt kult navn. Du kan bruke andre ostetyper og krydder også om du ønsker.

Oppskrift

Du trenger

  • Små poteter (jeg beregner 3 per pers)
  • Parmesan
  • Frisk timian
  • Salt
  • Pepper
  • Litt olje

SLIK GJØR DU

  1. Kok eller damp først potetene. De trenger ikke være helt ferdig kokt
  2. Legg poteter på et stekebrett eller i en ildfastform. Press de sammen med en gaffel
  3. Dryss over litt olje, salt og pepper
  4. Ha på litt timian og ha timian og parmesan på potetene
  5. Stekes på 200 grader i ca. 10-12 minutter
  6. Pynt med litt frisk timian før servering

 

 

Last ned og print ut
0
Feed

Skriv en kommentar