09/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Spagetti og kjøttboller med ost- og basilikumsaus
En nydelig spagettimiddag dette. Her bruker jeg ostesaus istedenfor den tradisjonelle tomatsausen. Jeg bruker også glutenfritt mel og spagetti, men bruk gjerne vanlig om du ønsker.
Du trenger
(Til 4 personer)
340 gram Spagetti (ukokt)
8-10 småtomater delt i 2
kjøttboller
400 g kjøttdeig
50 g løk , finhakket
3 ss fløte
2 ss griljermel (har malt opp glutenfritt brød)
1 ss gressløk
1 ts salt
0,5 ts grovkvernet pepper
10 blader med basilikum (finhakket)
smør/olje til steking
Ostesaus
2 stk hvitløksfedd
200 g smaksrik ost
5 dl melk, litt ekstra om den blir tykk
0,25 ts malt muskatnøtt
3 ss glutenfritt mel eller hvetemel
2 ss smør
10-12 basilikumblader
salt
pepper
Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene til kjøttboller i en liten bolle. Ikke bland for mye, deigen skal ikke bli seig.
Form små kjøttboller.
Stekes i en panne med smør eller olje. Legg til side imens du lager resten.
Kok spagetti etter anvisning på pakken
Lag ostesaus. Smelt smør i en kjele, fres finhakket hvitløk i smøret noen sekunder, rør inn melet og spe med melk. Kok opp og la småkoke under omrøring i ca. 8 min. (Trenger ikke så lang koketid med glutenfritt mel)
Tilsett muskatnøtt og ost og rør til den har smeltet.
Smak til med salt, pepper og finhakket basilikum
Denne retten er penest å servere i en stekepanne syns jeg. Så da blander jeg saus og spagetti sammen i pannen.
Så legger jeg oppi kjøttbollene. Noen delte småtomater og litt basilikumblader.
Da er det klart for servering
Kommentarer
Skriv en kommentar