Spagetti og kjøttboller med ost- og basilikumsaus

En nydelig spagettimiddag dette. Her bruker jeg ostesaus istedenfor den tradisjonelle tomatsausen. Jeg bruker også glutenfritt mel og spagetti, men bruk gjerne vanlig om du ønsker. 

Du trenger


(Til 4 personer)

 

340 gram Spagetti (ukokt)

8-10 småtomater delt i 2

 

kjøttboller

400 g kjøttdeig

50 g løk , finhakket

3 ss fløte

2 ss griljermel (har malt opp glutenfritt brød)

1 ss gressløk

1 ts salt

0,5 ts grovkvernet pepper

10 blader med basilikum (finhakket)

smør/olje til steking

 

Ostesaus

2 stk hvitløksfedd

200 g smaksrik ost

5 dl melk, litt ekstra om den blir tykk

0,25 ts malt muskatnøtt

3 ss glutenfritt mel eller hvetemel

2 ss smør

10-12 basilikumblader

salt

pepper

Slik gjør du


Bland sammen ingrediensene til kjøttboller i en liten bolle. Ikke bland for mye, deigen skal ikke bli seig.

Form små kjøttboller.

Stekes i en panne med smør eller olje. Legg til side imens du lager resten.

Kok spagetti etter anvisning på pakken

Lag ostesaus. Smelt smør i en kjele, fres finhakket hvitløk i smøret noen sekunder, rør inn melet og spe med melk. Kok opp og la småkoke under omrøring i ca. 8 min. (Trenger ikke så lang koketid med glutenfritt mel)

Tilsett muskatnøtt og ost og rør til den har smeltet.
Smak til med salt, pepper og finhakket basilikum


Denne retten er penest å servere i en stekepanne syns jeg. Så da blander jeg saus og spagetti sammen i pannen.
Så legger jeg oppi kjøttbollene.
Noen delte småtomater og litt basilikumblader.
 
Da er det klart for servering

0
Feed

Skriv en kommentar