Soppstroganoff

Stroganoff skal jo lages med biffkjøtt, men dette er en billigvariant. Og den mangler ikke noe på smak. Vil du ha den helt vegetar må du bruke grønnsaksbuljong og ikke storfe slik jeg har gjort her.

Du trenger


(4 personer)

1 stk løk

Ca. 500 g champignon eller aromasopp

1 paprika

4 dl oksekraft eller grønnsakskraft

2 ss tomatpuré

1 ts paprikapulver

3 dl crême fraiche

olje til steking

salt

pepper

Maizenna og vann om du ønsker den litt tykkere i konsistens

Slik gjør du


Del sopp i to eller fire etter størrelsen. Kan ha de i skiver om du ønsker. Strimle opp løk og paprika.

Fres sopp, løk og paprika i en gryte med litt olje. Ha i tomatpuré rør litt så dette får frese litt sammen.

Tilsett kraft, paprikakrydder og crème fraîche. La gryten småkoke i 15 minutter. Jevn med maizena og vann om du vil ha tykkere konsistens. Om du vil ha en mørkere farge, bruk sukkerkulør.

Jeg serverer denne gryten med potetmos. Den lager du slik:

10 stk. mellomstore potet

2 dl melk

2 ss smør

0,5-1 ts salt (etter smak)

0,5 ts pepper

0,5 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du:

Kok poteter møre i lettsaltet vann.

Hell av vannet.

Varm opp melken til rett under kokepunktet.

Mos potetene og rør inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis.

Tilsett salt, pepper og muskat bland sammen. Server gjerne med litt gressløk.

Da er det klart for servering.

0
Feed

Skriv en kommentar