Sopp- og fløtesaus

Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil, enten om det er stuing eller saus. Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt fra viltkjøtt til kylling. Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet. Går helt fint med sopp fra butikken også.

Du trenger

(til 4 personer)


150 gram frisk champignon eller kantarell

0,5 stk. finhakket løk

1 båt finhakket hvitløk

2 ss smør eller margarin

2 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)

2 dl matfløte

1 SS Soyasaus

0,25 ts pepper

0,5 ts salt

Slik gjør du


Vask og rens sopp, og del om nødvendig i mindre biter.

Fres sopp, hvitløk og løk i en varm stekepanne med smør til den er myk og begynner å bli gyllen. Ha i buljong. Rør godt.

Tilsett fløte og la det hele koke til sausen tykner.

Smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.

Om du synes sausen er for tynn, kan du jevne den med litt maisenna rørt ut i kaldt vann.


Tips
Hermetisert, fryst eller tørket sopp er også supert å bruke i soppsaus.
 
Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar