10/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Søtpotetsuppe
Søtpotetsuppe er ikke så ulikt vanlig potetsuppe. En litt annen smak og farge da. Uansett er den kjempegod. Bare prøv selv. Vil du ha den vegetar, bruker du grønnsaksbuljong.
Du trenger
(til 4 personer)
500 gram søtpotet
(+litt ekstra om du vil lage chips til)
100 gram potet
7 dl kyllingkraft (jeg bruker vann og 2 buljongterninger)
2 fedd hvitløk
1 løk
0,5 stk chili (kan sløyfes)
2 ss nøytral olje til steking
1 ts spisskummen
1 dl fløte eller crème fraîche
salt
pepper
Topping
Søtpotetchips (valgfritt)
Crème fraîche
Frisk gressløk
Slik gjør du
Skrell og del poteter opp i mindre biter.
Kutt opp hvitløk, løk og ev. chili
Varm opp olje i en kasserolle og fres grønnsakene og spisskummen et par minutter.
Hell i buljong og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i ca. 15 minutter til potetene er helt møre.
Mos suppen fint med stavmikser.
Ta kjelen av varmen og bland inn fløte eller crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Denne suppen skal være veldig fyldig.
Server suppen med frisk gressløk, søtpotetchips og crème fraîche. Gjerne litt godt brød om du ønsker.
Kommentarer
Skriv en kommentar