11/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Søtpotetmos
Utrolig god og søt stappe med en vakker farge. Søtpotetmos passer som tilbehør til kjøtt av storfe og svin, fisk som laks og torsk, og hvitt kjøtt som kalkun og kylling. Her kan du selv bestemme tykkelse eller om du vil bruke creme fraiche, rømme eller fløte. Jeg bruker rømme, da jeg syns den blir best da.
Ingredienser
(Til 4 personer)
3 stk søtpotet
2 ss smør/margarin
1 dl crème fraîche, rømme eller fløte
noen dråper sitronsaft
bladpersille eller selleriblader
salt
kvernet sort pepper
Slik gjør du
Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Kok dem helt møre i vann, ca. 20 minutter.
Hell av vannet og mos søtpotetene med en stavmikser. Kan gjøre det med en potetmoser også.
Tilsett smør og rømme/crème fraîche/fløte og bland alt godt sammen. Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Ved servering kan du pynte med litt grovkvernet sort pepper og bladpersille/selleriblader
Kommentarer
Skriv en kommentar