Søtpotetmos

Utrolig god og søt stappe med en vakker farge. Søtpotetmos passer som tilbehør til kjøtt av storfe og svin, fisk som laks og torsk, og hvitt kjøtt som kalkun og kylling. Her kan du selv bestemme tykkelse eller om du vil bruke creme fraiche, rømme eller fløte. Jeg bruker rømme, da jeg syns den blir best da.

Ingredienser


(Til 4 personer)


3 stk søtpotet

2 ss smør/margarin

1 dl crème fraîche, rømme eller fløte

noen dråper sitronsaft

bladpersille eller selleriblader

salt

kvernet sort pepper

Slik gjør du


Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Kok dem helt møre i vann, ca. 20 minutter.

Hell av vannet og mos søtpotetene med en stavmikser. Kan gjøre det med en potetmoser også.

Tilsett smør og rømme/crème fraîche/fløte og bland alt godt sammen. Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.

Ved servering kan du pynte med litt grovkvernet sort pepper og bladpersille/selleriblader

0
Feed

Skriv en kommentar