Smørdampet torsk i folie

Denne retten kan du lage med de fleste fiskesorter, godt blir det uansett. Er selvfølgelig best med skrei, men det har man sjelden lommebok til å kjøpe. Her bruker jeg torsk fra FirstPrice istedenfor. Er 800 gram filet i posen og jeg bruker 200 gram til hver porsjon.

Du trenger


Kokt potet til 4 personer

800 gram torsk

4 ss smør

1 gulrot

1/5 purreløk

4 ts gressløk

salt

pepper

Slik gjør du


Riv 4 ganske store ark fra aluminiumsfolie.

Fordel fisken i midten av hvert ark

Ha over litt salt og pepper

Fordel raspet gulrot over fisken

Kutt så opp litt purreløk som du strør over

Ha på gressløk og smør

Lukk aluminiumsfolien helt. Skal ikke være åpning

Legg de i en ildfast form/stekebrett og sett de i ovn på 200 grader i ca. 10-15 minutter. Varierer litt etter hvilken fisk og tykkelse. Disse var perfekt ved 12 minutter.

Server foliepakkene med kokte poteter. Jeg tar fisken over på tallerken, men det er valgfritt. Jeg har også smeltet litt smør med persille i. Alltid godt med litt ekstra smør.

0
Feed

Skriv en kommentar