Slik vakuumpakker du uten maskin

Vakuumpakking av mat har de siste årene blitt svært populært.

Ved å vakuumpakke din mat kan du forlenge holdbarheten, forbedre smaken og du får mer kontroll over selve tilberedningen av maten. En egen maskin kan ta stor plass på kjøkkenet og være kostbar i innkjøp. Her er en metode som viser hvordan du kan vakuumpakke maten din uten egen maskin.

Du trenger


En stor bolle eller kjele med kaldt vann
En frysepose med lynlås (zip)

Fremgangsmåte


Legg maten i fryseposen og lukk posen nesten helt, la 1-2 cm være åpen. Åpningen brukes til å presse ut luften.

Legg posen med innholdet i bollen med vann. Når posen legges i vannet, vil luften automatisk presses ut av posen. Når all luften er ute kan du forsegle og lukke posen.

Fordeler med vakuumpakking

Råvarens holdbarhet forlenges
Du unngår frostskader på matvarene
Kvaliteten på produktet forlenges

0
Feed

Skriv en kommentar