07/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Sitronkylling i form og stekt ris
Sitronkylling i form er en skikkelig digg helgemiddag. Saftig og god kyllingfilet med masse smaker. Med stekt ris som tilbehør er dette en sikker vinner.
Du trenger
(4 personer)
Sitronkylling
4 kyllingfilet
1 sitron
2 dl fløte
2 dl kraft. (jeg bruker vannet jeg koker risen i, den har jeg buljongterning i.)
0,5 løk
2 stilker vårløk
1 liten brokkoli
Salt
Pepper
Paprikapulver
2-3 SS Kikkoman
Smør til steking
Selleriblader/Bladpersille e.l
Stekt ris
4 porsjoner kokt ris
1 buljongterning til risvannet
0,5 paprika
0,5 rødløk
0,5 chili
1 fedd hvitløk
Olje til steking
Salt
Pepper
Frisk persille
Slik gjør du
Krydre kyllingfilet med salt, pepper og paprikakrydder
Brun kyllingen på begge sider i en panne med smør
Legg kyllingen i en ildfast form
Kutt opp grønnsakene og ha de i formen med kyllingen
Rasp over skallet fra en sitron
Ha fløte, sitronsaft fra en halv sitron, kikkoman og kraft i formen. Som nevn tidligere bruker jeg kraften fra risvannet.
Sett på lokk eller folie. Stekes i ovn på 200 grader i 30 minutter. Etter 30 minutter tar du av lokket og steker i 10 minutter til.
Pynt litt med den andre halvdelen av sitronen og selleriblader (eller persille/gressløk om du vil)
Stekt ris
Først koker du ris. Bruk buljongterning i vannet. (enten grønnsak eller høns)
Kutt opp grønnsaker
Den kokte risen stekes blank i en panne med olje. Bruk godt med olje, risen trekker mye til seg. Krydre med litt salt og pepper
Tilsett grønnsakene og la dette frese sammen i 2-3 minutter
Dryss over frisk persille før servering.
Da er det bare å servere dette nydelige måltidet
Kommentarer
Skriv en kommentar