Sitronkylling

Sitronkylling er kjempegodt enten du bruker filet, lår eller kyllingklubber. Her bruker jeg 20 kyllingklubber. Disse har jeg marinert i Ølkrydder Bbq-Rub. Sitron og honning. De ble marinert i 5 timer. Du kan bruke salt og sitronpepper i stede for. Gni kyllingen godt inn. Legg kyllingen i en pose i kjøleskapet. Minimum 2 timer

Du trenger


(til 4 personer)

20 Kyllingklubber + krydder

2 dl fløte

2 dl kylling eller grønnsakskraft

1 sitron

1 stk løk

1 fedd hvitløk

3 vårløk

0,5 stk chili

Frisk salvie

Slik gjør du


Gni kyllingen inn med krydder. Legg i en pose i kjøleskapet, minimum 2 timer

Kutt opp løk, vårløk, chili og hvitløk

Finn fram en ildfast form

Bland grønnsaker og kyllingen i formen

Bland fløte og kraft sammen. Og hell i formen.

Del sitron i skiver og plasser i formen

Ha over litt finhakket salvie

Stekes på 180 grader i 40 minutter. La stå å hvile 10 minutter før servering.

Dryss gjerne over noe grønt før servering. Server sitronkylling med ris og salat

0
Feed

Skriv en kommentar