15/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Seibiff med løk i fløtesaus
Seibiff er en av mine middagsfavoritter. Og jeg liker den ekstra godt i en fløtesaus. Noen lager Seibiff med brunsaus til. Noen rører ut rømme i stekefettet og noen bruker kun melk. Jeg syns fløte slår de variantene. Her serverer jeg seibiffen med raspa gulrot og kokte poteter.
Du trenger
(til 4 porsjoner)
800 gram seifilet (noen bruker 600 gram)
2-3 dl hvetemel
1 ts sitronpepper
1 ts salt
Smør eller margarin til steking
2 løk
2.5 dl fløte
Slik gjør du
Kutt opp løken i strimler. Brun den på middels til svak varme i en stekepanne med smør. Rør ofte. (Det tar 15 minutter ca)
Kutt opp fisken i porsjonsstykker
Bland hvetemel, salt og sitronpepper i en bolle eller pose.
Vend fisken i melblandingen
Smelt smør i en stekepanne og stek fisken på begge sider. Jeg liker litt ekstra salt og sitronpepper på under steking
Når fisken er stekt, har du i fløte. La det koke inn i ca. 2 minutter
Legg løken på toppen av fisken før servering
Da er det bare å hugge innpå
Kommentarer
Skriv en kommentar