Salatwrap burger

I denne retten er hamburgerbrød byttet ut med salatblader. Et litt sunnere og glutenfritt alternativ for de som ønsker det. Burgerne kan du grille eller steke i en stekepanne/grillpanne. Om du vil lage 4•100 grams burgere, eller 4• 200 grams burgere er opp til deg. Jeg gir deg oppskriften til 400 gram kjøttdeig.

Du trenger


(til 4 personer)

Burgere

400 gram kjøttdeig av storfe

2 fedd hvitløk

0.5 ts salt eller etter ønske

0,5 ts kvernet pepper

4 skiver cheddar eller annen valgfri ost. Kan bruke revet også.

Tilbehør

1 Isbergsalat

2 tomater

16 skiver agurk

Bacon (valgfritt)

Valgfri dressing

Løkringer (rå løk)

Slik gjør du


Ha kjøttdeigen i en bolle. Knus hvitløksfedd i en presse og krydre med salt og pepper. Bland alt sammen med hendene til hvitløk, salt og pepper er godt fordelt i deigen. Om burgeren blir litt for løs i konsistensen, bør man tilsette litt mer salt i blandingen. Og husk, jo mer du knår deigen, jo mer henger den sammen.

Del så opp i 4 burgere. Pass på at burgerne ikke blir for tykke i og med at de "Puffer seg" litt opp under steking. Bruk gjerne en hamburgerpresse om du har.

Tips
For å sørge for at burgeren ikke krumme seg under steking kan du også lage en liten grop med tommelen din i midten av burgeren.

Grill eller stek burgerne på middels til sterk varme i 4-5 minutter på hver side til burgeren er gjennomstekt. Legg osten på og la den smelte. La burgeren hvile i fem minutter før servering.

Plukk salatblader fra hverandre. Kutt opp tomat, løk og agurk. Ha klart stekt bacon om du ønsker det.

Så setter du sammen burgeren. Et par salatblader som bunn, fordel tomat, agurk, løk, burger, bacon og dressing. Så salatblader som topp. Om du vil ha noe annet tilbehør, bestemmer du selv. Stekt potet eller pommesfrites passer jo ypperlig til dette.

Da er det bare å hugge innpå

0
Feed

Skriv en kommentar