19/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Saftige svinekoteletter
Svinekoteletter er god mat om man lager det skikkelig. Mange har problemer med at kotelettene blir alt for tørre. Svinekoteletter trenger enten lang koketid, eller langtidsstekt på svak varme. Følger du denne oppskriften får du garantert saftige svinekoteletter. Her bruker jeg koteletter fra FirstPrice. Jeg serverer kotelettene i brunsaus, med kokte poteter og sopp- og brokkolistuing.
Hvor mange koteletter en person spiser, kommer litt an på størrelsen på kotelettene. Jeg beregner denne middagen til 4 personer
Du trenger
1 pakke svinekoteletter (6 stk)
Smør til steking
Ca. 2 liter vann
1 løk
2 gulrot
Jeg bruker også selleriblader i. Du kan bruke andre urter for smak. Timian og rosmarin for eksempel.
salt
pepper
Saus
3 SS smør
3 SS Hvetemel
7 dl av kokekraften
2 buljongterninger, okse
Salt
Pepper
Slik gjør du
Ta kotelettene ut av kjøleskapet 30 minutter før du begynner.
Dersom kotelettene har tykk fettrad på tuppen, kan du skjære noen dype snitt i dem, med cirka 3 centimeters avstand. Da er det mindre sjanse for at kotelettene krøller seg i stekepannen.
Kok opp vann og grønnsaker i en kasserolle. Grønnsakene kutter du i grove biter. Du kan gjerne bruke andre grønnsaker også, for mer smak.
Krydre koteletter med salt og pepper på begge sider.
Smelt smør i en gryte eller en dyp stekepanne
Stek kotelettene på medium sterk varme i cirka 3 minutter på hver side til de har fått litt stekeskorpe.
Ha kotelettene over i det varme vannet. (Stekefettet også) La de trekke 1-1.5 time. Kotelettene skal være helt møre, men ikke falle fra hverandre. Ta kotelettene opp av kraften og legg de til side.
Sil av kraften. Ta gjerne vare på kraften som blir til overs.
Brun smør i en gryte eller dyp panne. Rør inn hvetemel og la de brunes på medium varme til du har ønsket brunfarge
Spe så med kraft imens du rører
Ha i buljongterninger og la sausen småkoke i 8-10 minutter. Du kan også ha en bit brunost i, det gir en god smak.
Smak til med salt og pepper om det behøves. Legg kotelettene i sausen. Nå trengs de bare å varmes.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar