08/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Saftige koteletter i leirgryte/rômertopf
Denne retten kan lages i leirgryte/rômertopf eller i ildfast form i stekeovnen. Bare husk at du må ha noe over.
Svinekoteletter kan byttes ut med lammekoteletter, sommerkoteletter eller nakkekoteletter. På denne måten får du de møreste kotelettene du kan tenke deg, trenger nesten ikke tygge.
TIPS
Rômertopf
Legg gryten i vann ca. 1 time før den skal brukes. Ny gryte bør ligge i vann 8-10 timer.
Du trenger
Til marinade
1 appelsin
1 fedd hvitløk
0,5 chili
1 ss frisk ingefær
3 ss olje
Hovedrett
Koteletter (jeg har brukt 5 stk svinekoteletter)
2-3 gulrot
1 løk
50 g sellerirot
2-3 vårløk
3-4 selleriblader (kan sløyfes)
2 dl vann med en grønnsaksbuljongterning
Slik gjør du
Lag en marinade ved å blande sammen finrevet skall av én appelsin, saft av én appelsin, finhakket hvitløk, ingefær, chili og olje.
Legg kotelettene i marinaden eller marinade på kotelettene, 1 time på kjøkkenbenken.
Kutt opp grønnsakene (vårløk, løk, gulrot, sellerirot) legg de i formen
Stek kotelettene i en panne med litt olje og smør, 2-3 minutter på hver side.
Legg kotelettene oppå grønnsakene i formen. Ha over vann og buljong (kraft) Legg oppi selleriblader.
På med lokk og inn i kald ovn. Sett ovnen på 200 grader og stek i 1.5-2 timer timer. Ta gjerne av lokket de siste 10-15 minuttene for en finere farge på kotelettene.
Serveres med kokte poteter og tyttebærsyltetøy. Du kan ta ut litt kraft for å lage saus om du ønsker. Vi tok han som han er, nydelig kraft.
Kommentarer
Skriv en kommentar