Saftige gulrotbrød

Både gulrotrundstykker og gulrotbrød er skikkelig saftige brød. Og det finnes jo ikke noe bedre en hjemmebakt brød. Dette er et brød med masse smak. 
Det er viktig at du ikke har i all hvetemel med en gang. Hold igjen 1 dl ca. Ikke alle gulrøtter er like store eller saftige. Derfor kan mengden hvetemel variere litt her. Er deigen for seig, har du bare i litt mer.

Du trenger


8 dl hvetemel

3 dl sammalt hvete grov

3 dl sammalt rugmel grov

2 ts salt

2 raspa gulrøtter

1 pose gjær

5 dl melk (37 grader)

2 ss honning (kan bruke sirup også)

Slik gjør du


Bland alt det tørre i en bakebolle. Hold igjen 1 dl hvetemel

Rasp gulrot og ha i bollen med det tørre

Varm opp melken til ca.37 grader, ha i honning

Kjør det tørre og gulrot litt i kjøkkenmaskinen før du har i melken

Elte i 12-15 minutter. Tilsett litt mer hvetemel om deigen er for bløt. Den skal henge litt igjen i fingrene.

Sett til heving i ca. 45 minutter

Kna deigen litt på benken

Del opp i 2 emner. Vil du ha litt mindre brød, del opp i 3. Rull de sammen til brødform og legg de i smurte brødformer. (1,6 liter)

La etterheve ca. 20 minutter

Rett før du har de i ovn lager du små snitt på toppen med en skarp kniv. Dette for at brødet ikke skal sprekke opp i ovnen

Stekes på 220 grader, nederst, over/under varme i ca. 35 minutter

Avkjøles på rist

0
Feed

Skriv en kommentar