Saftig svineknoke i leirgryte/rômertopf

Svineknoker både koker og langtidssteker jeg. Uansett hvilken metode man bruker, er dette nydelig mat. Til langtidsteking passer det best med røkte, men disse lettsalta var utrolig god i leirgryte også. Jeg serverer knoken her med hjemmelaget surkål.

Vi var kun to til middag, så jeg bruker kun 1 knoke. Det holder til 2 personer.

Jeg kutter først opp 2 gulrot, 200 gram sellerirot, 1 liten persillerot, litt purreløk og 1 løk som jeg har i leirgryten. Så legger jeg i knoken.

Jeg fyller opp 0.5 liter kraft. Jeg bruker 1 grønnsaksbuljongterninger til 0.5 liter vann. Kraften skal brukes til saus.

Leirgryten settes inn i kald ovn. Setter ovnen på 200 grader. Og den får steke i 2.5 timer. Ta gjerne av lokket de siste 10-15 minuttene for en finere farge på knoken. Samtidig tar jeg av litt av kraften. Den har jeg i en liten kasserolle.

Kokes opp og jevnes med maizena og vann. Smaker til med litt fløte. Trenger den mer salt eller pepper, tilsetter du det etter eget ønske. Ha oppi litt gressløk.

Knoken serveres med surkål, grønnsaker fra gryta, nydelig saus og kokte poteter.

0
Feed

Skriv en kommentar