29/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Rømmegrøt på lettrømme
Rømmegrøt er nydelig mat. Serveres ofte med spekemat. En skikkelig rømmegrøt lages på seterrømme, men det er litt kraftig kost for mange. Men du kan også lage den på lettrømme som jeg har gjort her. Det er like godt og ikke fullt så kraftig.
Rømmegrøt serveres med sukker, kanel og selvfølgelig smørøye.
Du trenger
(til 4 porsjoner)
5 dl lettrømme
2 dl hvetemel
5 dl melk
0,5 ts salt
Slik gjør du
Kok rømmen under lokk i ca. 2 minutter.
Dryss i hvetemel og rør hele tiden.
Spe med melken imens du rører godt hele tiden. Du vil få en glatt og fin grøt
La grøten koke i 5-7 minutter slik at du får ut melsmaken
Smak til med litt salt før du serverer.
Kommentarer
Skriv en kommentar