Røkt svineknoke/skinkeknoke i ovn

Røkt svineknoke i ovn blir en skikkelig koseknoke. Disse heter egentlig skinkeknoke.

Denne svineknoken har jeg i en gryte. Fyller opp 2-3 cm med eplejuice i gryta. På med lokk og inn i ovnen. 150 gradering i 3 timer. Om du lar den stå 1-2 timer til, blir den ennå bedre. En slik knoke holder godt til 2 personer. Er jo mange forskjellige størrelser på de.

Jeg tar gryta ut av ovnen. Skrur varmen opp på 220 grader. Løfter knoken over i en ildfastform. Og setter den inn i ovnen igjen 10-15 minutter. Du kan også bruke grillfunksjon for sprø svor, men følg med. Dette går fort.
La knoken få hvile i 15 minutter etter steking.

Kraften fra gryta siler jeg over i en mindre kasserolle. Koker opp og jevner med maizena og vann. Smaker til med litt salt og pepper. Har litt gressløk oppi. En nydelig røkt eplesaus.

 Som annet tilbehør har jeg stemmeiepoteter med grønnkålmiks og smørdampet brokkoli

0
Feed

Skriv en kommentar