Rødvinssaus

Rødvinssaus er en klassisk fransk sjysaus som passer veldig godt til lam og storfekjøtt. Den tar litt tid å lage, men absolutt verd det. Syns du sausen blir for tynn, kan du jevne den med litt maizena og vann

Du trenger


(til 2 personer)

1 stk. sjalottløk

2,5 dl Rødvin

2,5 dl oksekraft , eventuelt lam. (Jeg bruker storfe buljongterning og vann her)

50 gram smør

0,25 ts salt eller etter smak

0,25 ts nykvernet pepper eller etter smak

1 ss olje til steking

Slik gjør du


Skrell løk, og finhakk den. Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.

Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter.

Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca.15 minutter. Sil sausen og ha den tilbake i kasserollen.

Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

Da er den klar for servering

0
Feed

Skriv en kommentar