Rask og enkel linsesuppe

Smaksrik, enkel og rask linsesuppe med smak av appelsin og ingefær. Servér gjerne med godt brød og en skje yoghurt naturell eller rømme som topping! Toppes også med koriander for de som liker det. Her i hus bruker vi ikke koriander, så blir persille, bladpersille eller gressløk istedenfor. Vil du ha den vegetar bruker du grønnsaksbuljong.

Du trenger


(til 4 personer)

1 stk rødløk

2 stk hvitløksfedd

3 stk gulrøtter

1 l hønsebuljong eller grønnsaksbuljong (bruk gjerne buljongterning, jeg har brukt 3 stk)

1 ss frisk ingefær

1 stk appelsin

1 boks røde linser (230 gram)

0,5 ts gurkemeie

frisk koriander, persille eller gressløk

Salt og pepper

Slik gjør du


Kutt opp løk og gulrot. Skyll linsene. Ha alle ingredienser, bortsett fra appelsin, i en stor gryte. Kok opp og la småkoke under lokk til linser, gulrot og løk er møre.

Kjør suppen med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Vil du ha den tynnere, har du i litt mer vann.

Press appelsinsaft i suppen og bland inn 1 ts finrevet appelsinskall.

Kok opp og server.

0
Feed

Skriv en kommentar