Rabarbrapai med vaniljekrem

Her er oppskriften på en deilig pai med frisk rabarbra og deilig vaniljekrem. Paien kan du serveres både som dessert og som kake.

Du trenger


Paideig
150 g smør
350 g hvetemel
50 g sukker
1 stk eggeplomme
3 ss kaldt vann

Fyll
1 kg rabarbra
1 ss potetmel
3 dl sukker
3 dl vaniljekrem

Slik gjør du


Smuldre raskt sammen smør, mel og sukker i en foodprosessor eller gjør det for hånd.

Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens.

Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time.

Sett ovnen på 200 grader.

Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Du kan også klemme den ut i formen for hånd slik jeg har gjort her. Prikk skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.

Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i biter på 2 - 3 cm.

Dryss på potetmel og sukker, dette må gjøres rett før rabarbraen legges i formen for å unngå at den safter seg.

Ha vaniljekremen i paibunnen før rabarbraen legges over. (Jeg brukte ferdig kjøpt)

Stek paien ved 200 grader i ca. 30 - 40 minutter.

Da er den klar til servering.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha