![](/uploads/JZOpVSZ2/IMG_9398-1200x800__msi___jpg.jpg)
17/01/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Rabarbrapai med vaniljekrem
Her er oppskriften på en deilig pai med frisk rabarbra og deilig vaniljekrem. Paien kan du serveres både som dessert og som kake.
Du trenger
Paideig
150 g smør
350 g hvetemel
50 g sukker
1 stk eggeplomme
3 ss kaldt vann
Fyll
1 kg rabarbra
1 ss potetmel
3 dl sukker
3 dl vaniljekrem
Slik gjør du
Smuldre raskt sammen smør, mel og sukker i en foodprosessor eller gjør det for hånd.
Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens.
Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time.
Sett ovnen på 200 grader.
Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Du kan også klemme den ut i formen for hånd slik jeg har gjort her. Prikk skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.
Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i biter på 2 - 3 cm.
Dryss på potetmel og sukker, dette må gjøres rett før rabarbraen legges i formen for å unngå at den safter seg.
Ha vaniljekremen i paibunnen før rabarbraen legges over. (Jeg brukte ferdig kjøpt)
Stek paien ved 200 grader i ca. 30 - 40 minutter.
Da er den klar til servering.
Kommentarer
Skriv en kommentar