Pulled pork skinkeknoke

Dette er mat du virkelig vil minnes i lang tid. Pulled pork er jo fantastisk godt, men visste du at skinkeknoke passer ypperlig til dette. Her serverer jeg med en nydelig hjemmelaget broccolisalat og bbq-saus.
 

Du trenger


(til 4 personer)

2 små skinkeknoker eller 1 stor

4 dl vann

2 dl øl eller eplejuice

5 laubærblader

4 fedd hvitløk

0,5 ts grov pepper

Slik gjør du

Sett ovnen på 150 grader. Legg svineknoken i gryta, og hell over vann og øl. Ha oppi krydder og hvitløk og sett lokket på gryta.

La gryta stå i ovnen ca 4 timer. Kjøttet er ferdig når du ser at det nesten faller av beinet.

Brokkolisalat

1 brokkoli

1 boks mais

2 middels store gulrøtter

0,5 stk rødløk

2 ss majones

2 ss lettrømme

2 ss yoghurt naturell.

Kutt gulrot i tynne strimler eller rasp de. Del brokkoli i små buketter. Kutt rødløk smått.

Bland en bolle med rømme, majones og yoghurt. Smak til med salt og pepper.

Bland sammen grønnsakene og rømmeblanding.

Dryss gjerne over litt persille før servering

Barbequesaus

1 boks hermetiske tomater

3 ss rørsukker

3 ss worchestersaus

2 ss rødvinseddik

Litt sitronsaft

salt og pepper.

Ha alle ingrediensene i en liten kjele. Kok opp og la blandingen putre på svak varme. Smak til underveis om du synes sausen trenger mer sukker, mer eddik eller mer worchestersaus. Bruk stavmikser for en finere konsistens. Og bruk sukkerkulør om du vil ha den mørkere.

Avkjøl og ha i en skål eller i et glass.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar