Potet- og purreløksuppe

Denne suppen er kjempegod, og kan serveres både varm og kald. Server med hjemmelagde krutonger. Du kan også ha sprøstekt bacon til om du ønsker.

Du trenger


(til 4 personer)

500 gram poteter

1 stk. purre

2 fedd hvitløk

6 dl ferdig kraft/buljong, grønnsaks- eller kyllingbuljong (jeg bruker 2 terninger)

2 dl melk

1 ss smør eller margarin

salt og pepper, etter smak

1 ss olje til steking av purre

brødkrutonger, til servering

Slik gjør du


Del purren på langs og skyll den under kaldt, rennende vann. Skrell poteten.

Skjær poteter, hvitløk og purre i små biter. (spar gjerne litt purre til servering)

Smelt smøret i en kasserolle og fres hvitløk, purre og potet til alt blir blankt.

Tilsett buljongen, kok opp og la det koke under lokk til alt er helt mørt.

Kjør grønnsakene til en jevn puré med en stavmikser, eller kjør alt i en hurtigmikser.

Tilsett melken og kok opp.

Smak til med salt og pepper. Spe suppen med litt vann eller buljong hvis den virker veldig tykk.

Fres resten av purren i litt olje og krydre med salt og pepper.

Server suppen med litt ekstra purre og brødkrutonger.

0
Feed

Skriv en kommentar