Plukkfisk

Plukkfisk er en norsk matrett bestående av smådelt fisk, potetterninger og løk kokt i hvit saus.

Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk.

Jeg bruker ikke rester i dag. Jeg har kjøpt torskefilet fra FirstPrice. Jeg har heller ikke rester av kokt potet, så det koker jeg også i dag. Her har jeg brukt glutenfritt mel, men du kan bruke vanlig hvetemel om du ønsker.

Du trenger


(4 personer)

600 g torsk , kokt og renset for skinn og bein

400 g kokte poteter

2 stk. løk

1 stk. liten purre

Hvit saus:
4 ss smør

4 ss hvetemel

1 l melk

ca. 1 krm revet muskatnøtt

Slik gjør du


Om du ikke har rester av fisk og potet, må du koke dette først.

Torsken trekker jeg i ganske salt vann. En god neve havsalt til 2 liter vann. 1 ss helpepper og 2 laurbærblader. Torskebitene trekker jeg i 7 minutter ca.

Når fisk og potet er kokt og avkjølt litt:

Bruk fingrene og del fisken i mindre biter.

Skjær ferdig kokte poteter i biter.

Finhakk løk og skjær purreløk i tynne skiver.

Smelt smør i en kjele og fres løk til den er myk og blank. Rør inn mel. Spe med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk.

Vend fisk, potetterninger og 3/4 av purren inn i sausen. Varm forsiktig opp til kokepunktet og smak til med salt, pepper og muskat.

Dryss over resten av purren, og server gjerne med flatbrød.

0
Feed

Skriv en kommentar