Pasta med kantarell og parmesan

Pasta med kantareller er en enkel og herlig sensommer/høstmiddag. Kantarellen smørstekes med hvitløk, noe som gir den en nydelig smak. Parmesan gjør denne retten til et festmåltid. Bruk den pastaen du ønsker til denne retten. Jeg har lagd den med glutenfri Farfalle.

Du trenger


(til 4 personer)

300 grams pasta

400 gram renset kantarell

2 fedd hvitløk (finhakket)

2-3 ss smør eller margarin

0.5 stk løk (finhakket)

2 SS Gressløk

1 dl parmesan + litt til topping

0,5 ts chili/chiliflak

 1 liten pose babyspinat (65 gram)

0,5 ts kvernet salt

0,5 ts kvernet pepper

1 dl av kokevannet til pasta

Slik gjør du


Kok pasta i vann med salt. 1 ts salt per liter vann.

Stek kantarellene mens pastaen koker. Bruk en stor stekepanne og rist soppen et par minutter over høy varme i en tørr stekepanne. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen. Slik får du dampet ut litt av vannet fra soppen.

Tilsett en god klatt smør, løk og hvitløk. La det frese under omrøring (løken skal bli myk og gyllen uten å bli hardt stekt), smak til med salt og pepper og rør inn gressløk

Ta vare på cirka 1 dl av kokevannet når du heller den kokte pastaen over i et dørslag.
 
Ha pastaen tilbake i kjelen. Rør inn kantarellene, osten, spinat og chili. Spe med 1 dl av kokevannet slik at pastaen får en saftig og god konsistens.

Dryss over litt ekstra parmesan før servering

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar