Paprikasaus med hvitløk og sitron

Denne sausen gir et smaksløft til både fisk, pasta og kjøtt. Går ganske så raskt å lage.

Du trenger


2 stk rød paprika

2 hvitløksfedd

1 ss sitronsaft

0,5 dl olje

2 dl vann

1 buljongterning, grønnsak

salt

kvernet pepper eller peppermiks.

Røkt paprikakrydder

Slik gjør du


Rens paprika og del i strimler. Ha dem i en kjele sammen med olje, vann, buljongterning, skivet hvitløk og sitronsaft.

Kok alt i 10 minutter på svak varme under lokk.

Sett stavmikseren i kjelen og kjør til fin paprikapuré. Smak til med salt, pepper og røkt paprikakrydder.

Du kan også sile den om du ønsker, for en glattere konsistens. Syns du den blir for tynn, jevner du med litt maizena og kaldt vann.

Da er den klar for servering

0
Feed

Skriv en kommentar