Pannekaker

Pannekaker kan man både ha til lunsj, som dessert eller middag. Til middag serveres gjerne pannekaker med ertesuppe eller tomatsuppe. Disse pannekakene er nydelige. Du kan gjerne bytte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete. Pannekaker er også godt med stekt bacon i. Når pannekakene ikke skal være til middag, liker jeg noen mandeldråper i. 

Du trenger


(Holder til 9-10 pannekaker)

3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvete fin.

0,5 ts salt

5 dl melk

4 stk. egg

1 ss smør eller margarin

Mandeldråper (valgfritt)

smør/margarin til steking

Slik gjør du


Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Visp sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. Tilsett litt smeltet smør. Ev. mandeldråper

La pannekakerøren svelle i ca. 1/2 gang. Ikke spar på eggene i en pannekakerøre. Eggende binder røren, slik at du kan bruke mindre mel. Da blir det tynne og fine pannekaker.

Smelt smør eller margarin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. 

Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfastform med lokk eller folie. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise varme pannekaker sammen.

 

0
Feed

Skriv en kommentar