14/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Panerte torsk- og potetkaker
Nydelige potet- og fiskekaker. Jeg har laget mange varianter av denne, og de blir så god. Bruk grønnsaker du har i kjøleskapet. Kjekt å få brukt opp litt rester også.
Du trenger
(til 4 personer)
400 gram fisk. Jeg har brukt torskefilet fra Firstprice
400 gram poteter. jeg har brukt nypoteter
1 chili
1 egg
1 dl griljermel
0,5 rødløk
1 gulrot
1 ts pepper (her kan du bruke sitronpepper)
2 ts salt
olje til steking
Panorering:
1-2 egg
Ca. 2 dl griljermel
Slik gjør du
Kok først potetene og trekk fisken. La de avkjøles 30 minutter på benken etterpå. Del gjerne poteten i to, blir fortere kald.
Kutt opp chili og løk, rasp gulroten.
Bland fisk og potet i en bolle. Bruk henda eller en potetmoser
Ha så oppi grønnsakene og krydder. Bland godt
Tilsett egg og bland litt til. Så har du i griljermel. Massen ble perfekt for meg med disse måla. Men syns du at din blir litt for løs til å forme kake. Da kan du ha i litt ekstra griljermel.
Form kaker av massen og legg de på ett fat. Jeg fikk 14 kaker av dette.
Ha ett egg og griljermel i to boller
Dypp så kakene først i egg, så i griljermel. Legg de tilbake på fatet
Jeg har stekt kakene i rapsolje, og jeg brukte ca. 1 dl i panna. Godt med olje. Du kan selvfølgelig frityrsteke de om du ønsker
Da er det bare å servere. Jeg har servert med salat, remulade og sweet chilisaus.
Kommentarer
Skriv en kommentar