Panerte torsk- og potetkaker

Nydelige potet- og fiskekaker. Jeg har laget mange varianter av denne, og de blir så god. Bruk grønnsaker du har i kjøleskapet. Kjekt å få brukt opp litt rester også.

Du trenger


(til 4 personer)

400 gram fisk. Jeg har brukt torskefilet fra Firstprice

400 gram poteter. jeg har brukt nypoteter

1 chili

1 egg

1 dl griljermel

0,5 rødløk

1 gulrot

1 ts pepper (her kan du bruke sitronpepper)

2 ts salt

olje til steking

Panorering:

1-2 egg

Ca. 2 dl griljermel

Slik gjør du


Kok først potetene og trekk fisken. La de avkjøles 30 minutter på benken etterpå. Del gjerne poteten i to, blir fortere kald.

Kutt opp chili og løk, rasp gulroten.

Bland fisk og potet i en bolle. Bruk henda eller en potetmoser

Ha så oppi grønnsakene og krydder. Bland godt

Tilsett egg og bland litt til. Så har du i griljermel. Massen ble perfekt for meg med disse måla. Men syns du at din blir litt for løs til å forme kake. Da kan du ha i litt ekstra griljermel.

Form kaker av massen og legg de på ett fat. Jeg fikk 14 kaker av dette.

Ha ett egg og griljermel i to boller

Dypp så kakene først i egg, så i griljermel. Legg de tilbake på fatet

Jeg har stekt kakene i rapsolje, og jeg brukte ca. 1 dl i panna. Godt med olje. Du kan selvfølgelig frityrsteke de om du ønsker

Da er det bare å servere. Jeg har servert med salat, remulade og sweet chilisaus.

0
Feed

Skriv en kommentar