Panerte Tacoboller med eplesalsa

Da er det tid for en ny tacovariant igjen. Denne gangen lager jeg tacoboller som jeg panerer og steker. Servert med en deilig eplesalsa. Her bruker jeg kjøttdeig med 50% grønnsaker fra FirstPrice.

Du trenger


(Til 8 personer)

Taco

2 kjøttdeig

4 ss tacokrydder eller 2 poser ferdig taco krydder

Tortilla chips

2 egg

Olje til steking

 

Eplesalsa

2 epler

Saften av en halv lime

1 liten løk

1 fedd hvitløk

0,5 dl hakket basilikum

1 liten rød chili eller en halv stor

10 delte småtomater

2 ss gressløk

salt

 

Tilbehør

Tacoskjell og båter

Salat

Rømme

Mais

Tacosaus (valgfritt)

Slik gjør du


Bland inn tacokrydder i kjøttdeigen. Bland det godt sammen.

Form små boller av kjøttblandingen

Knus opp tortillachips. Hvor fint du vil ha det, velger du selv.

Visp sammen egg i en bolle og ha tortillarasp i en annen bolle.

Vend tacoboller først i egg, så i tortillarasp.

Tacobollene stekes i en panne med masse olje. Oljen burde være rundt 1 cm dyp. Vend bollene et par ganger. Det tok ca. 5-6 minutter før de var sprø på alle sider og gjennomstekt.

Eplesalsa:

Skjær eplene i små terninger. Ha de i en bolle.

Press limesaft over med det samme. Da unngår du at epleterningene blir brune.

Finhakk løk og hvitløk. Ha de i bollen.

Del chili i to på langs. Skrap ut frøene. Finhakk chilien. Ha det i bollen.

Del opp tomat i to eller fire og ha det i bollen.

Finhakk basilikumblader og ha det i bollen.

Bland forsiktig.

Smak til om den trenger litt salt

Da er det bare å servere med tilbehøret nevnt over, eller bruk tilbehør du ønsker selv.

0
Feed

Skriv en kommentar