Ovnsbakt ørret

Ørret er en fantastisk fisk. Den er god på alle måter både varm og kald. Jeg fikk noen ørret i garn, så i dag lager jeg ovnsbakt ørret i form. Fisken steker jeg hel med hode. Ørreten må vaskes og tørkes på forhånd. Disse tre var fra 250-350 gram

Ørreten salter og peprer jeg først inni buken. Så kutter jeg opp litt vårløk, rødløk, persilleblader og gressløk som jeg fyller i buken. Legger også inn litt sitron.

I en ildfast form har jeg 1 dl vann og 1 dl hvitvin.

Legger i fisken, strør over det som var igjen av grønnsakene. Steker den på 180 grader i 15 minutter. Så setter jeg opp til 220 grader i 5 minutter

Kraften fra formen lager jeg saus på. Har kraften over i en kasserolle. Jevner den til med maizena og vann. Smaker til med fløte, salt og pepper. Hakker opp litt gressløk som jeg også har i.

Server med det tilbehøret man ønsker

0
Feed

Skriv en kommentar