Ovnsbakt lettsaltet torsk

Man får nesten ikke noe bedre mat en lettsaltet torsk. Lettsaltet fisk er ikke billig i butikken. Da er det bedre å salte selv. Og det har jeg gjort her.

Til salting


800 gram torsk (jeg har brukt torsk fra FirstPrice)

2 liter vann

120 gram grovsalt

1 ss sukker

Slik gjør du


Tilsett salt og sukker i vannet og rør om, legg ned fisken og sett inn i kjøleskapet. La stå fra 12–24 timer. Står fisken kortere tid så må mer salt tilsettes, står den lenger i kjøleskapet så må fisken vannes ut litt. Min fisk her har ligget i 19-20 timer. Og det syns jeg var perfekt. Da er de saltere en de du kjøper ferdig.

Ovnsbakt lettsaltet torsk


(til 4 personer)

800 gram lettsaltet torsk

150 gram bacon i biter

Potet til 4 personer

Smør/margarin til steking

Kvernet pepper

Slik gjør du

Bacon stekes i en panne med smør. Jeg bruker godt med smør, for bacon og fettet har jeg over fisken på serveringsfatet.

Finn fram et stekebrett med bakepapir. Legg torsken på brettet. Ha på litt kværnet pepper

Stekes i ca. 8 minutter på 200 grader til fisken flaker seg. Tiden varierer litt etter tykkelsen på fisken.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar