New York Ostekake

New York Cheesecake er ikke lik de ostekakene vi er vant med her i Norge, men burde absolutt prøves. Jeg lover dere at den er god. I New York er denne å finne på et hvert kakebord

Du trenger


Til deigen

250 gram hvetemel

60 gram sukker

2 ts vaniljesukker

120 gram kaldt smør

1 eggeplomme

Fyll

700 gram kremost

175 gram sukker

3 ts vaniljesukker

2 ss revet sitronskall

6 egg

4 dl rømme

4 ss hvetemel

0,5 dl kremfløte

Slik gjør du


Sikt melet i en bolle til deigen. Bland med sukker og vaniljesukker. Skjær smøret i mindre terninger. Tilsett smøret og eggeplomme. Rør sammen med kjøkkenmaskin, til du får en kornete masse.

Kna videre med hendene til du får en glatt deig.

Form til en kule og pakk den inn. La den stå kaldt i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader

Til fyllet røres ost, sukker, vaniljesukker og sitronskall sammen.

Rør eggeplomme og rømme vekselvis inn i ostekremen.

Bland inn mel og kremfløte

Stivpisk eggehvitene og bland de forsiktig inn i deigen

Smør en springform på 26 cm. Press ut bunnen i formen. Litt opp på kanten også. Ca. 1 cm. Bruk gjerne litt plastfilm/pose til å hjelpe deg.

Bak bunnen på midterste rille i 10 minutter

Sett opp tempen til 225 grader

Fordel fyllet i formen

Sett formen inn i ovnen igjen. Stekes i 15 minutter. Sett tempen ned til 120 grader, og stek videre i 50 minutter. Hvis nødvendig, dekk med bakepapir.

La kaken avkjøle før du setter den kaldt i minst en time. Den faller litt sammen, men det skal den. Blir ofte en liten sprekk på midten også. Bare pynte med litt bær, så dekker du over det.

Da er det bare å kose seg

0
Feed

Skriv en kommentar