14/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Mini focaccia
Focaccia er et nydelig tilbehør på tapasbordet, men også til supper og gryter. Her har jeg lagd opp mini focaccia, eller porsjons focaccia om du vil. De er så kjekke og ha på lur i fryseren. Og tiner på et blunk.
Brøddeig
(holder til 10 focaccia)
500 gram hvetemel, gjerne tipo 00
1/2 pose tørrgjær
0,5 ss salt
3 dl vann lunkent
0,5 dl olivenolje
Topping
0,5 dl olivenolje
flaksalt
frisk eller tørket rosmarin
Oliven
Slik gjør du
Bland hvetemel, gjær og salt. Bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00.
Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter til den er smidig.
La heve i ca 30-40 minutter.
Kna deigen litt på benken og del opp i like emner.
Rull ut til boller
Legg på et stekebrett med bakepapir
Trykk de utover med fingrene. Slik at du får runde focaccia.
Trykk ned med fingrene for å lage små hull
Pensle på godt med olivenolje. Del opp oliven i skiver eller i to, putt de i hullene. Dryss over havsalt og rosmarin. (Du kan også bruke søt-tomat)
La etterheve ca. 20 minutter
Stek brødet midt i ovnen på 225 grader i ca. 14-16 minutter.
Avkjøl på rist
Kommentarer
Skriv en kommentar