Mini focaccia

Focaccia er et nydelig tilbehør på tapasbordet, men også til supper og gryter. Her har jeg lagd opp mini focaccia, eller porsjons focaccia om du vil. De er så kjekke og ha på lur i fryseren. Og tiner på et blunk.

Brøddeig


(holder til 10 focaccia)

500 gram hvetemel, gjerne tipo 00

1/2 pose tørrgjær

0,5 ss salt

3 dl vann lunkent

0,5 dl olivenolje

Topping


0,5 dl olivenolje

flaksalt

frisk eller tørket rosmarin

Oliven

Slik gjør du


Bland hvetemel, gjær og salt. Bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00.

Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter til den er smidig.

La heve i ca 30-40 minutter.

Kna deigen litt på benken og del opp i like emner.

Rull ut til boller

Legg på et stekebrett med bakepapir

Trykk de utover med fingrene. Slik at du får runde focaccia.

Trykk ned med fingrene for å lage små hull

Pensle på godt med olivenolje. Del opp oliven i skiver eller i to, putt de i hullene. Dryss over havsalt og rosmarin. (Du kan også bruke søt-tomat)

La etterheve ca. 20 minutter

Stek brødet midt i ovnen på 225 grader i ca. 14-16 minutter.

Avkjøl på rist

0
Feed

Skriv en kommentar