Middagspai med bacon, squash og ost

For mange er pai den perfekte sommermaten, men jeg syns man kan spise pai året rundt. I denne paien er det både bacon, squash og revet ost. Server med en enkel salat, så blir dette en fantastisk middag.

Du trenger

(til 1 pai 27 cm)


Mørdeig

125 g smør
250 g hvetemel
1 dl vann

Fyll

150 g bacon
0,5 stk squash
150 g gulost, revet Jarlsberg, mozzarella el. cheddar
100 g Norzola, Castello Blå eller Selbu Blå
1 boks crème fraîche
3 stk egg
0,5 ts pepper, kvernet

Slik gjør du


Bland mel og smør sammen til alt smøret er finfordelt i melet. Tilsett vann og kna til deigen har samlet seg. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin om du ønsker.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet å hvile en halvtime til en times tid.
Kjevl ut og kle formen med deigen. Press deigen godt inntil sidene og la den henge litt over kanten.
Prikk bunnen med en gaffel og forstek paibunnen ved 180 grader i 15 minutter.

Del squash i tynne skiver. Bruk ostehøvel eller mandolin. Legg de på et bakeark, kjøkkenpapir eller lignende. Strø over litt salt, la ligge i 10-20 minutter. Tørk av vannet som pipler ut med kjøkkenpapir.

Stek bacon i små biter og ha det over i paibunnen sammen med revet ost.

Fordel blåmuggost  i små klatter her og der.

Visp sammen crème fraîche, egg og pepper.

Hell blandingen over i paibunnen.

Lag sirkler rundt i paien med squashskivene slik du ser jeg gjør på bildene.

Stek paien ved 180 grader i ca. 45 minutter. Paien skal blåse seg litt opp og virke fast når du rister på den.

Pynt gjerne med halve småtomater og friske urter.

0
Feed

Skriv en kommentar