16/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Melkesjokoladekake i langpanne
Dette er en supersaftig kake med nydelig sjokoladesmak og deilig glasur. Passer til de fleste anledninger enten det er bursdag eller avslutning i barnehagen. Denne ble lagd i gave til en som ble 87 år. Han bare elsker kake, så bedre gave enn det finner man vel ikke da.
Du trenger
350 g smør
2 dl kakaopulver
4 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
7 dl kefir
200 g Melkesjokolade
Glasur:
250 g smør
50 g kakaopulver
500 g melis
1 dl helmelk
2 ss kaffe
Pynt:
Kakestrøssel
Raspet appelsinskall
Slik gjør du
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket melkesjokolade.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakaopulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med kaffe. Vanligvis ville jeg nå tatt kaken ut av formen før jeg hadde på glasur, men denne gangen skulle den fraktes i langpanna. Smør glasuren over kaken.
Pynt med kakestrøssel og raspet appelsinskall. Da er den klar til å nytes, og du vil ikke angre.
Kommentarer
Skriv en kommentar