Luftige horn med pesto og spekeskinke

Nydelige horn fylt med pesto, spekeskinke, sprøstekt hvitløk og ost. Virkelig godt både som turmat, frokost, lunsj eller tilbehør til f.eks: suppe, gryter etc.

Du trenger


(Gir 24 horn)


750 g hvetemel

1 ts salt

1 ss sukker

1 pk tørrgjær

100 g smeltet smør

4 dl fingervarm melk

2 stk egg

2 ss provencekrydder

Fyll:

Pesto

spekeskinke

Sprøstekt hvitløk eller løk

skivet ost

1 egg til pensling

Slik gjør du


Jeg blandet det tørre først. Smelt så smør i en kasserolle, hell i melken når smøret er smeltet. Varm opp til rundt 37 grader.

Så tilsetter du den fingervarme melka med smør og eggene i melet. Elte sammen på lav fart i 10-15 minutter.

Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.

Kna deigen godt på benken etter heving.

Jeg delte den ferdighevede deigen i tre, og kjevlet dem ut i tre store sirkler. Disse deler jeg så i 8.

Smør på pesto og legg på spekeskinke, ost og sprøstekt løk. Rull de sammen til horn, og legg de på stekebrett med bakepapir.

Hornene ble etterhevet i ca. 30 minutter, før jeg penslet dem med egg.

Stek de på 210 grader i ca. 14 minutter.

Avkjøles på rist

0
Feed

Skriv en kommentar