Luftig bolleloff i form

Denne loffen er perfekt som tilbehør til for eksempel suppe. Dette er en elegant måte å bake loff på, og den skal bli ganske så lekker og morsom om du lykkes med hevingen.

Ingredienser


(2 loff i 1.6 liter former)

6 dl melk

1 pk. tørrgjær

2 ts salt

2 stk egg (ett av de til pensling)

1 kg hvetemel

2 ss smør/margarin

Slik gjør du


Smelt smør i en kasserolle. Ha så i melken. La blandingen bli fingervarm.

Ha hvetemel, gjær og salt i en bakebolle

Bruk eltekrok på kjøkkenmaskin. Kjør på lav hastighet. Ha ett egg i melblandingen

Så har du i melkeblandingen. Blir deigen for bløt, har du bare i litt mer hvetemel

Deigen elter du i 10-15 minutter.

Sett så deigen til heving i ca. 30 minutter

Når deigen er ferdig hevet, knar du den godt på benken.

Del så opp i emner. 8 emner til en brødform

Smør brødformer. Rull små boller av emnene. 

Plasser bollene inntil hverandre i formen slik du ser jeg gjør på bilde. 

La etterheve i ca. 20 minutter

Pensle med egg. Du kan ha på valmuefrø om du ønsker

Stekes på 190 grader, midterste rille, over/undervarme i 30 minutter. Litt forskjell på ovner da.

Ta loffen ut av formen og la den avkjøle på rist.

0
Feed

Skriv en kommentar