11/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Luftig bolleloff i form
Denne loffen er perfekt som tilbehør til for eksempel suppe. Dette er en elegant måte å bake loff på, og den skal bli ganske så lekker og morsom om du lykkes med hevingen.
Ingredienser
(2 loff i 1.6 liter former)
6 dl melk
1 pk. tørrgjær
2 ts salt
2 stk egg (ett av de til pensling)
1 kg hvetemel
2 ss smør/margarin
Slik gjør du
Smelt smør i en kasserolle. Ha så i melken. La blandingen bli fingervarm.
Ha hvetemel, gjær og salt i en bakebolle
Bruk eltekrok på kjøkkenmaskin. Kjør på lav hastighet. Ha ett egg i melblandingen
Så har du i melkeblandingen. Blir deigen for bløt, har du bare i litt mer hvetemel
Deigen elter du i 10-15 minutter.
Sett så deigen til heving i ca. 30 minutter
Når deigen er ferdig hevet, knar du den godt på benken.
Del så opp i emner. 8 emner til en brødform
Smør brødformer. Rull små boller av emnene.
Plasser bollene inntil hverandre i formen slik du ser jeg gjør på bilde.
La etterheve i ca. 20 minutter
Pensle med egg. Du kan ha på valmuefrø om du ønsker
Stekes på 190 grader, midterste rille, over/undervarme i 30 minutter. Litt forskjell på ovner da.
Ta loffen ut av formen og la den avkjøle på rist.
Kommentarer
Skriv en kommentar