Løkpai med pølser og ost

En nydelig hverdagspai dette. Her har du både pølser og ost i. Du kan selvfølgelig bytte pølser med skinke, om du vil. En god pai er ikke vanskelig å lage i det hele tatt. 

Du trenger


Paibunn:

125 g smør (kan også bruke margarin)

200 g hvetemel

2 ss vann

Fyll:

2 stk. løk i hele skiver (0.5 cm)

ca. 100 g revet hvitost

3 grillpølser

1 ss hakket frisk timian , evt. litt tørket

1 ts salt

0,5 ts pepper

5 stk. egg

Frisk persille

3 dl melk

Litt smør til steking

SLIK GJØR DU


Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 15 minutter til den er litt gyllen.

Surr skivet løk  i en panne med smør/margarin, la de få litt farge

Ha løken i det ferdige paiskallet.

Bland egg, melk, timian, hakket persille, salt og pepper og hell blandingen over løken.

Kutt pølser i skiver og plasser rundt i formen

Dryss over revet ost

Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.

Topp paien med litt frisk persille.

Server paien med en enkel salat

 

0
Feed

Skriv en kommentar