Løkmarmelade

Løkmarmelade er et ypperlig tilbehør til alle typer mørkt kjøtt, og biff spesielt. Men kan brukes til det meste for de som er glad i løk. Lag gjerne en stor porsjon for den holder seg lenge i kjøleskapet. Både vanlig løk (kepa) og rødløk kan benyttes.

INGREDIENSER


(på bildene har jeg lagd halve oppskriften)

5-6 løk (rød, gul, sjalottløk eller en blanding av alle)
2 ss smør/olje
3 ss rødvinseddik eller bringebæreddik
1 ss sukker
Salt og pepper


FREMGANGSMÅTE


Skjær løken i tynne skiver

Stek i smør eller olje på svak/middels varme til de er myke og har fått farge - ca 20 minutter

Tilsett sukker (gjerne brunt) og la det surre med i 4-5 minutter før du tilsetter eddiken

La det surre videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper

La avkjøle litt før du setter glasset i kjøleskapet

0
Feed

Skriv en kommentar