14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Langpannepizza
Den gode gamle 80-talls pizzaen er like populær den dag i dag. Med tykk bunn og masse fyll, så metter den ganske mye. Det var også veldig vanlig å bruke pølsebiter på denne. Og litt mer luksus var om man fikk bacon på, noe som var sjeldent.
Du trenger
Pizzadeig
3 dl lunkent vann
0,5 pk fersk gjær
2 ss nøytral olje
0,5 ts salt
ca. 7 dl hvetemel
Fyll
400 gram kjøttdeig
2 ss nøytral olje
1 stk. hakket løk
2 båter finhakket hvitløk
2 SS tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater
ca. 1 dl vann
1 ts tørket basilikum, pizzakrydder el. Oregano
Ev. litt salt og pepper etter eget ønske
Topping
300 g revet hvitost
1 stk. rød paprika , i terninger
2 ss frisk oregano eller pizzakrydder
SLIK GJØR DU
Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
Tilsett hakket løk, hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Smak til med salt, pepper og basilikum/pizzakrydder
Kjevle ut deigen. Kan bruke litt mel på benken om det trengs.
Ha den over på en bakepapirkledd langpanne/stekeplate og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost, og ha på paprika og pizzakrydder e.l
Stek pizzaen midt i ovn på 225 °C i ca. 20-25 minutter.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar