Langpannepannekake med bacon og grønnsaker

Pannekaker er godt året rundt syns jeg. Og det er veldig enkelt å lage langpannepannekake. Da slipper du å steke en og en pannekake. Har du på litt flesk eller bacon, pluss litt grønnsaker. Ja, da er dette skikkelig digg.

Du trenger


(1 langpanne/stekebrett)

300 gram bacon eller sideflesk

3,5 dl hvetemel

5 dl melk

1 ts salt

Ca. 2-3 ss gressløk

0,5 stk rød paprika

2 vårløk

Frisk oregano (2 ss finhakket)

5 egg

smør til steking

Slik gjør du


Ha mel i en bolle. Lag en grop i melet. Pisk sammen egg og melk. Rør inn ca. halvparten av væsken. Rør godt.

Tilsett resten av væsken. Rør godt, slik at det blir en klumpfri røre. Ha i salt. La røren svelle i ca. 15 minutter.

Kutt opp bacon i mindre biter. Stek det i en panne med litt smør. Trekk pannen til side

Kutt opp grønnsaker/urter

Finn fram en langpanne/stekebrett med bakepapir. Hell rører på brettet

Fordel bacon rundt på brettet. Hell gjerne over stekefettet også

Fordel grønnsaker og urter på toppen

Stekes midt i ovn i ca. 15 minutter på 200 grader

Denne trenger ikke noe tilbehør. Bare å spise slik den er.

0
Feed

Kommentarer

08/08/2024 av Liv Vangsnes

Så smart. Den skal prøves.

Skriv en kommentar