Langpanne Focaccia

Focaccia er et saftig, italiensk brød typisk med flaksalt og rosmarin på toppen. Hjemmelaget focaccia i langpanne er enkelt å lage. Server som tilbehør til suppe eller pasta, til grillmat, koldtbord, spekemat eller tapas.

Du trenger


Brøddeig
1 kg hvetemel, gjerne tipo 00

1 pose tørrgjær

1 SS salt

6 dl vann lunkent

1 dl olivenolje

Topping
1 dl olivenolje

flaksalt/havsalt

frisk rosmarin hakket eller tørket rosmarin

Oliven

Slik gjør du

Bland hvetemel, gjær og salt. Bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00.

Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter til den er smidig.

La heve i ca. 30 minutter.

Ha deigen på et stekebrett med bakepapir og trykk den utover med fingrene. Hell over god olivenolje og press masse hull i deigen med fingrene. I noen av hullene presser jeg ned halve oliven.
Dryss over havsalt og rosmarin. Jeg hadde kun tørket rosmarin her.

La heve i ytterligere 45 minutter. Dytt ned oliven om de har kommet litt opp under heving.

 
Stek brødet midt i ovnen på 225 grader i ca. 25 minutter.
 
Avkjøl på rist før du kutter i den

0
Feed

Skriv en kommentar