11/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Lammegryte
Lite smaker bedre enn en smaksrik og varmende lammegryte på kjølige dager. Dette er også en lettvint søndagsmiddag til familien eller gjester om du ønsker det. Bruk grytekjøtt av lam til denne retten. Server med rotmos eller poteter
Du trenger
(Til 2 personer)
400 gram grytekjøtt av lam
4 sjalottløk eller 6 små
150 gram gulrøtter
2 stilker vårløk
1 hvitløksfedd
150 gram sellerirot
2 ss rødvinseddik
4 dl kraft (vann og grønnsaksbuljong eller fond med lam. Jeg bruker to terninger med buljong til 4 dl vann)
1 Laurbærblad
1 boks hakkede tomater
salt
pepper
litt frisk timian
Slik gjør du
Skjær opp kjøttet i ønskede biter. 2•2 eller 3•3 cm er passelig.
Skrell grønnsaker og løk. Gulrot og sellerirot i staver. Sjalottløk skal være hel. Vårløk og hvitløk hakkes opp etter eget ønske.
Smelt smør i en panne og stek kjøttet brunt på sterk varme.
Ha kjøttet over i en gryte. Ha i hakkede tomater og la dette putre litt sammen.
Sett pannen tilbake på plata. Stek grønnsakene godt i panna med smakene fra lammet. De skal bli gylne.
Ha grønnsakene også over i gryta.
Tilsett kraft, laurbærblad, rødvinseddik i gryta. La dette putre sammen på svak varme i 30-60 minutter. Det kommer litt an på hvilket kjøtt du bruker. Noe blir mørt på 30 og noe trenger litt mer tid. Dette sjekker du bare litt underveis.
Smak til med salt og pepper. Hakk over litt frisk timian, la koke et par minutter til før du serverer.
Kommentarer
Skriv en kommentar