Lag ditt eget hvitløkspulver

Hvitløkspulver er praktisk for å tilberede forskjellige retter. Du kan lage et slikt pulver selv som et alternativ til butikken. Et selvlaget pulver vil ikke inneholde fremmede tilsetningsstoffer, dessuten har det en rikere smak og aroma. Jeg har kjøpt ferdig skrellet hvitløk. Da kan jeg bruke den kiloen til forskjellige ting. 1/3 av posen lager jeg pulver av. Hjemmelaget hvitløkspulver er fersk, smakfull og overraskende lett å lage og det eneste du trenger... ja, det er hvitløk🧄Du kan male det finere en det jeg har gjort her. Jeg liker litt biter, det løser seg opp uansett i maten.

Slik gjør du


Om du bruker hele hvitløk. Skrell hvitløken. Ved større mengder synes jeg slik risting i et glass eller stor boks fungerer bra. Da løsner skallet fra feddene og er veldig mye enklere å prelle av.

Kjør feddene i en kjøkkenmaskin med kniv til det er en krem/grøt.

Smør denne utover en bakepapirkledd plate, eller brett i dehydratoren. Ta heller flere brett enn å legge for tykt - da tørker det raskere. Det lærte jeg fort, så etter litt fordelte jeg det på 2 brett. Så ikke gjenta den feilen.

Sett på varmluft på 40-50 grader. Døra på gløtt innimellom. Slipper å stinke ut hele huset. Jeg lurte også yngstejenta til og ha ansiktet nært når hun åpnet døra for å se... ble en god latter av det, for meg altså. Vil du ikke bruke så mange timer med strøm på stekeovn. Da kan du slå stekeovnen på 1-2 ganger i timen. La den nå 50 grader og slå av. Ha gjerne døren på gløtt til du når 50 grader, da slipper du ut fuktighet. Dette tar litt lengre tid, men er mer økonomisk.

Når det er helt tørt, brekker du av de tørre flakene og kjører en runde til i kjøkkenmaskinen til et pulver. Om du stopper her og lar det være slik det er. Da har du sprøstekt hvitløk som dere ser jeg bruker i mange oppskrifter.

Oppbevar det ferdige hvitløkspulveret i en lufttett beholder og legg den på et kjølig, tørt sted. Husk å riste krukken daglig for den første uka eller så etter at du har gjort det. Dette sikrer at eventuell gjenværende fuktighet fordeles jevnt gjennom pulveret og forhindrer mugg. Etter jeg har kjørt det til pulver, tørker jeg det på kjøkkenbenken noen timer til. Da er man ganske sikker på at fuktigheten er borte.

 

0
Feed

Skriv en kommentar