Kyllingwok med grønnsaker

En nydelig kyllingwok dette. Klargjør alle ingrediensene før du varmer woken, og du er bare noen få minutter unna en smaksrik wokmiddag med kylling og grønnsaker. Denne retten serveres med ris og valgfri woksaus

Du trenger


(til 6 personer)

600 gram kyllingfilet eller strimlet kylling

2 dl valgfri woksaus

1 brokkoli

1 rødløk

1 gulrot

1 squash

1 rød paprika

2 vårløk (til servering)

1 ss sesamfrø (til servering)

Frisk koriander (kan sløyfes)

Nøytral olje til steking

Slik gjør du


Kutt opp kyllingfilet i strimler om du ikke bruker ferdig strimlet

Rens og del brokkolien i små buketter, og skrell og skjær stilken i skiver. Rens og del paprikaen i jevne biter, skjær rødløken i smale båter og squashen i pene staver. Strimle opp gulrot i tynne strimler.

Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingen raskt over høy varme, stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.

Varm woken på nytt, tilsett litt olje, paprika og løk. Stek raskt under omrøring i ca. 30 sekunder, tilsett brokkoli, gulrot og squash og stek videre til grønnsakene er knapt møre men fortsatt sprø.

Hell kyllingen tilbake i pannen og tilsett sausen. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring.

Strø over oppkuttet vårløk, sesamfrø og koriander før servering

0
Feed

Skriv en kommentar