Kyllingburger, stekte poteter og maispure

Kyllingburger er utrolig godt. Og har man i litt ekstra smak, blir de ennå bedre. Her har jeg lagd kyllingburger med stekte poteter og maispure. Disse burgerne er super saftige.

Du trenger


Hamburgerbrød

Salat

Grillsaus

Kyllingburger

600 g FP-kyllingkjøttdeig (kan bruke pakke på 400 også)

0,5 stk. finhakket løk

1 ts chilipulver

1 båt hakket hvitløk

1 ts paprikapulver

1 stk. egg

1 ts salt

0,5 ts pepper

2 ss margarin til steking

 

Maispure

1 liten boks mais

Ca. 3 ss fløte

0,5 ts chilipulver

1 fedd hvitløk

0,5 ts salt

 

Stekte poteter

2 middels store poteter per pers

0,5 dl olje

1 ts salt

1 ts peppermiks

1 ts Potetmikskrydder (valgfritt)

Slik gjør du


Kutt først poteten i båter. Bland sammen olje og krydder. Bland poteten godt i oljen. Gjerne i en brødpose.

Ha poteten på et stekebrett. Stekes på 220 grader i ca. 30 minutter

Ha kjøttdeigen i en foodprosessor sammen med de andre ingrediensene.

Kjør det hele raskt sammen.

Form til fire burgere.

Stek dem noen minutter på hver side. Snu på de flere ganger slik at de blir jevnt stekt.

Sil av maisen. Ha mais i en kasserolle sammen med de andre ingrediensene. Kok opp og la de koke et par minutter. Kjør til pure med en stavmikser.

Husk og varme hamburgerbrødene før servering.

0
Feed

Skriv en kommentar