Kylling tandoori

Tandoori kylling er en sørasiatisk rett med kylling marinert i yoghurt og krydder og stekt i en tandoor, en sylindrisk leirovn. Retten er nå populær over hele verden. Den moderne formen på retten ble popularisert av Moti Mahal-restauranten i New Delhi på slutten av 1940-tallet.
Her er en norsk variant
Oppskrift på den kjente indiske matretten Chicken Tandoori. Du kan bruke 600 gram kyllingfilet eller 1 kg kyllingklubber. Jeg har brukt kyllingklubber her. Jeg bruker også tandoori masala krydder fra Normal. Du kan bruke 2 ts garam masala istedenfor. Server med naanbrød og ris.

Du trenger


600 gram kyllingfilet eller 1 kg kyllingklubber

3 dl yoghurt naturell

1 ss revet ingefær/finhakket (ev. 1/2 ss malt)

2 fedd hvitløk

2 ts garam masala eller tandoori masala
(jeg tar gjerne en ekstra for mer smak)

1 ts gurkemeie

1 ts salt

1 ts chiliflakes eller chilipulver



Slik gjør du

 


Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, tandoori masala/garam masala, gurkemeie, chilipulver og salt.

Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over. Disse sto i 10 timer

Sett stekeovnen på 200 °C
Legg kyllingfiletene/klubber i en langpanne. (lurt med alu.folie i bunn)

Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i ca. 40 minutter. Bruker du kyllingklubber er steketiden ca. 25-30 minutter

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar