06/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kremet pasta med kylling
En nydelig kremet pastarett med masse gode smaker. Husk det lille trikset med å bruke litt av kokevannet fra pastaen i sausen. Stivelsen i vannet er med på å tykne sausen, og sausen oppleves som veldig saftig og kremet uten at den blir for mektig.
Du trenger
(til 2 sultne personer)
2 kyllingfilet
Litt rapsolje til steking
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
0,5 ts Karri
0,5 ts Paprikakrydder
Pasta
175 gram Tagliatelle
1,5 dl fløte
0,5 dl av pastavannet
1 dl parmesan
1 fedd hvitløk
2 vårløk
0,5 stk løk
0,5 stk paprika
100 gram bacon
Frisk persille
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
0,5 ts karri
Litt parmesan til topping
Slik gjør du
Finn fram en ildfastform. Legg i kyllingfilet og gni de inn med olje og krydder. Stekes på 220 grader i 35-40 minutter
Stek baconbiter i en panne med litt smør eller olje. Ta ut baconet når det er stekt, men ta vare på baconfettet i panna. Du skal steke i det.
Kutt opp løk, vårløk, paprika og hvitløk i mindre biter.
La grønnsakene surre seg blank i baconfettet
Kok pasta etter anvisning på pakken. Ta vare på litt av kokevannet
Ha fløten og 0.5 dl av pastavannet over i pannen med grønnsakene. Kok opp og la blandingen koke i 2 minutter eller til den tykner noe.
Rør inn parmesan og smak til med karri, salt og pepper. Bruk gjerne litt mer krydder en det jeg har skrevet i oppskriften. Smak og behag.
Bland pastaen sammen med sausen og rør til sausen klistrer seg til pastaen. Den skal bli saftig og delikat. Blir sausen for tykk, kan du spe med litt av kokevannet. Virker den tynn, vil den tykne etter hvert
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar