Kremet maissuppe

Maissuppe, eller corn chowder, er en deilig og kremet suppe som passer like godt på en kald vinterdag som en varm sommerdag. Jeg serverer denne suppen med maisbrød. Vil du ha denne suppen vegetar, bruker du grønnsaksbuljong. Sommer og høst kan du selvfølgelig bruke fersk mais til denne suppen.

Ingredienser


(til 4 personer)

1 stk. løk

1 stk. gulrot

1 fedd hvitløk

2 stk. stor potet

Ca. 600 g hermetiske maiskorn. Det er 3 småbokser.

2 ss smaksnøytral olje

8 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)

2 dl matfløte

4 ss frisk persille

Salt

Pepper

Slik gjør du


Skrell løk, gulrot, hvitløk og potet, og skjær i biter.


Sil vekk laken fra de hermetiske maiskornene.

Varm olje i en vid kjele og fres løken og hvitløk til den er myk og blank.

Tilsett mais, potet- og gulrotbiter i kjelen sammen med buljong. Kok opp, senk varmen og la det småkoke til potetbitene er møre.

Tips

Hold gjerne av litt av mais til servering for ekstra tekstur.

Ha i fløte og kjør suppen jevn med en stavmikser, eventuelt i en blender.

Smak til med litt salt og pepper etter eget ønske.

Topp med litt frisk persille og maiskorn ved servering.

0
Feed

Skriv en kommentar