Kremet løksuppe

En smakfull kremet suppe med løk og hvitløk. Denne serverer jeg med hvitløkskrutonger, soltørka tomater og gressløk. Tomatene passet utrolig godt til denne suppen.

Du trenger

(til 4 personer)


4 store løk

5 fedd hvitløk

2 ss olje

1 ts sitronsaft

salt og pepper etter smak

6 dl kraft (bruk valgfri buljong. Okse, kylling eller grønnsak)

4 dl fløte

4 ss hakke gressløk

Soltørkede tomater

Krutonger

Slik gjør du


Rens og skjær løk i grove skiver. Bank hvitløkbåtene og fjern skallet.

Spre løk og hvitløk utover et stekebrett med bakepapir.

Drypp olje og sitronsaft over. Krydre med salt og pepper.

Bak løken i ovn på 200 grader i ca 15-20 minutter. Rør litt i løken underveis. Den kan være gylden, men ikke brun.

Kok opp kraft og fløte og ha i den bakte løken. Mos med en stavmikser til du får en jevn og glatt suppe.

Smak til. Om suppen blir for tykk så ha i mer væske.

Server med et dryss av gressløk og topp gjerne med tørkede tomater i olje og krutonger

0
Feed

Skriv en kommentar